14
mei
2015
Food revolution day Jamie Oliver

Gezond, lekker eten en samen koken – Food Revolution Day 2015

15 mei 2015 is het weer Food Revolution Day! Jamie Oliver wil met dit jaarlijkse, wereldwijde initiatief jong en oud bewust maken van het belang van gezonde voeding. Zijn wens is om ieder kind op de wereld op een leuke en boeiende manier te kunnen onderwijzen over gezond voedsel; gezinnen te inspireren om (samen) te koken en overgewicht te bestrijden.

Ik sta hier volledig achter, ook al heb ik zelf geen kinderen. Ik vind het soms schokkend om te zien of lezen dat kinderen tegenwoordig niet meer weten waar een ui of melk vandaan komt! Ook ben ik er van overtuigd dat als je kinderen al op jonge leeftijd de liefde voor en kennis van goed eten meegeeft, zij daar de rest van hun leven van zullen profiteren.

Food Revolution Day is gestart in 2011, met de bedoeling zoveel mogelijk mensen wereldwijd samen aan het koken te krijgen en erover te praten. Inmiddels zijn er meer dan 1300 vrijwilligers in ruim 120 landen en daarmee ontzettend veel activiteiten om te benadrukken hoe belangrijk gezond, vers en zelf gekookt eten is.

Het hele jaar strijden de Food Revolution ambassadeurs over de hele wereld voor gezond eten, samen koken en voedseleducatie en op 15 mei kunnen wij dus allemaal meedoen!

Wat kunnen wij doen?

    • Teken in ieder geval de wereldwijde petitie; deze zal worden aangeboden aan leiders en regeringen van alle G20-landen om onderwijs over voedsel een verplicht onderdeel op elke school te maken. Kleine moeite, groots effect!
    • Kook iets lekkers voor je collega’s, wissel recepten uit met je Italiaanse buurvrouw of neem je kinderen mee naar een imker of moestuin
    • Kook iets lekkers samen met je gezin: op de website van Food Revolution Day staan heerlijke, gezonde recepten die je ook gemakkelijk samen met je kinderen kunt maken!

Food revolution day Jamie Oliver

Je kunt je voorstellen dat Food Revolution Day inmiddels een behoorlijk groot evenement is geworden met heel veel mooie (lokale) initiatieven – teveel om hier allemaal op te noemen. Wil je meer informatie, zelf bijdragen of ben je benieuwd wat er bij jou in de buurt georganiseerd wordt? Check dan eens de volgende websites:

    • Food Revolution Day – officiële website met een link naar de petitie, recepten, ambassadeurs, pers pakket – alles wat je wilt weten! (in het Engels)
    • Jamie Magazine – Nederlandse website van Jamie Oliver met tips voor je eigen Food Revolution Day, lokale initiatieven en blogs van de meest actieve Nederlandse ambassadeurs

Vergeet je initiatieven voor deze leuke dag vooral niet te delen op social media met de hashtag #foodrevolutionday, zodat nóg meer mensen zich bewust worden dat gezond, lekker en samen eten harstikke leuk en belangrijk is!

Ik geloof dat ook de kleine dingen een groot verschil kunnen maken, en jij? Wat doe jij op deze vrijdag tijdens Food Revolution Day? Ik hoor graag van je, laat je hieronder een berichtje achter?

Zin in meer? Heb je honger gekregen? Volg Miss Gingerish op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest voor nog meer recepten, achter de schermen en favorieten

Leave a Reply