4
apr
2015
crunchy crackers rens kroes

Crunchy crackers van Rens Kroes

Een zak chips of afhaalpizza op z’n tijd vind ik echt wel lekker. Of stamppot met zo’n vette rookworst, jammie! Maar over het algemeen eet ik best gezond en in ieder geval zo puur mogelijk.

Nadat ik een paar jaar geleden meer las over wat verschillende soorten voedsel nu eigenlijk met je lijf en gezondheid doen, besloot ik mijn eetpatroon aan te passen. Meer groente en fruit, minder snelle koolhydraten, zo min mogelijk e-nummers, s’avonds een lichte maaltijd; ik probeerde wat voor mij goed werkte. Met als resultaat veel minder hoofdpijn en darmklachten en veel meer energie!

Rens Kroes is natuurlijk de “it-girl” als het aankomt op gezonde maar heerlijke recepten. In haar prachtige boek “Power Food” deelt ze haar favoriete recepten voor een happy en gezond leven: van een voedzaam ontbijt vol vitaminen tot een rijke en feestelijke chocolade taart. Ik heb inmiddels verschillende recepten uit haar boek gemaakt, maar de crunchy crackers is toch wel één van mijn favorieten. Makkelijk om te maken, een goed alternatief voor brood en ze smaken ook nog eens heerlijk! Ten opzichte van het originele recept van Rens heb ik de gepofte amarant weggelaten aangezien ik dit niet kon vinden, en ik heb ook wat minder zout gebruikt.

rens kroes chocoladetaart verjaardagstaart

Rens’ rijke chocolade taart die ik voor mijn verjaardag maakte

Crunchy crackers van Rens Kroes

Voor 10-12 stuks

Ingrediënten
  • 3 volle el pompoenpitten
  • 3 volle el zonnebloempitten
  • 3 volle el lijnzaad
  • 7 el wit sesamzaad
  • 3 volle el havermout
  • 80 gr roggebloem
  • 90 gr boekweitmeel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder (biologisch bakpoeder)
  • 1 tl zout
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 125 ml water
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 170 graden
 2. Meng alle ingrediënten in een grote kom en voeg beetje bij beetje al roerend het water toe (het kan zijn dat je iets meer of minder water nodig hebt; het deeg moet een beetje plakkerig worden)
 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het deeg hier over uit
 4. Leg nog een vel bakpapier bovenop het mengsel en rol met een deegroller uit tot ongeveer ½ cm dik
 5. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd het deeg in rechthoeken
 6. Eventueel kun je nu nog wat extra zaden of pitten over de crackers strooien
 7. Bak de crackers 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lekker crunchy zijn en bewaar ze na afkoelen in een luchtdichte trommel

Zin in meer? Heb je honger gekregen? Volg Miss Gingerish op Instagram, Facebook, Twitter and Pinterest voor nog meer recepten, achter de schermen en favorieten

Heb je een recept van Miss Gingerish gemaakt? Ik ben heel benieuwd naar je keuken creaties! Deel ze op social media:: tag @missgingerish on Instagram or Twitter

1 Response

 1. Pingback : Taart met gezouten karamel en noten van BitesWeLove - Miss Gingerish

Leave a Reply