12
apr
2015
keuken bibliotheek kookboek challenge

Mijn keuken bibliotheek – kookboek challenge

Ik hou van boeken, en kookboeken in het bijzonder. De geur van een nieuw boek, lekker doorbladeren bij een kop thee, het uitkiezen van een recept om meteen te maken…

In de afgelopen jaren heb ik heel wat kookboeken verzameld. En dan heb ik sinds 2009 ook nog een abonnement op Delicious magazine: je kunt je voorstellen dat ik ontzettend veel recepten tot mijn beschikking heb.

Maar ik moet toevoegen: vaak komt de inspiratie om iets te koken gewoon uit wat er in de koelkast ligt, van internet of mijn Paprika Recepten app. Jammer eigenlijk, dus ik ga eens wat kookboeken afstoffen!

De uitdaging

Het plan is om minstens 1x per maand een ander kookboek uit de kast te halen en hier een recept uit te koken. Dit kan van alles zijn: van ontbijt tot hapje of hoofdgerecht. Uiteraard ga ik de recepten en een korte review van het kookboek hier met je delen!

Een kleine greep uit mijn kookboeken (waar ik nog nauwelijks uit heb gekookt):

  • “(h)eerlijk” door Gwyneth Paltrow
  • “à la mère de famille” door Julian Merceron
  • “Leon: het leukste kookboek van de wereld” door Allegra McEvedy
  • “Thuis koken met Ferran Adrià” door El Bulli

Ik ben een enorme fan van de Engelse restaurant keten Leon (ik zou serieus een handtekeningenactie starten om ze naar Nederland te krijgen ;-)), en start in april dus met dat kookboek. Houd mijn blog dus in de gaten, het eerste recept volgt snel!

Doe je mee?

Heb jij ook zo’n stapel kookboeken liggen waar je te weinig mee doet? Doe dan gezellig mee met deze challenge!

Hoe werkt het? Nou, heel simpel: pak een kookboek uit je kast en kies een recept uit wat je gaat maken. Deel een foto van je creatie op Facebook, Instagram of Twitter met de hash tag #missgingerishchallenge en tag @missgingerish.

Het leuke hiervan is dat we elkaar inspireren dus vergeet vooral niet te vermelden welk recept je hebt gemaakt en natuurlijk uit welk kookboek het komt.

Zin in meer? Heb je honger gekregen? Volg Miss Gingerish op Instagram, Facebook, Twitter and Pinterest voor nog meer recepten, achter de schermen en favorieten

Heb je een recept van Miss Gingerish gemaakt? Ik ben heel benieuwd naar je keuken creaties! Deel ze op social media: tag @missgingerish on Instagram or Twitter

2 Responses

 1. JEANINE SCHEPENS

  Zoek je nog kookboeken?
  Wij hebben er ook heel veel en willen graag ruilen met andere liefhebbers.
  Groeten
  JEANINE SCHEPENS

 2. Hi Jeanine, bedankt voor je berichtje! Ik heb juist nog veel ongebruikte kookboeken staan die eerst maar eens afgestoft moeten worden voor ik ze ruil of er nog meer in de kast ga bijzetten ;-). Ik zou nog weleens een aantal klassiekers willen toevoegen zoals Wannée en Escoffier, wie weet ooit! Groeten, Annemieke

Leave a Reply