14
aug
2015
Foodtopia Boerhaave Leiden

Zien, voelen, ruiken en proeven bij Foodtopia

Je neemt plaats aan de tafel van de toekomst. Aan de lopende band komen insectenlolly’s en minirobots langs terwijl je ondertussen luistert naar toekomstvisioenen. Eerder zag je al 3D geprint voedsel en een kookboek uit 1931 met futuristische recepten die voor ons nu zo gewoon zijn. Zien, voelen, ruiken, meedenken: Foodtopia in het Boerhaave Museum in Leiden is een interactieve tentoonstelling over eten die alle zintuigen prikkelt!

Eten; we hebben er hier in het westen meer dan genoeg van. Sterker nog, we eten eigenlijk veel te veel; voeding is tenslotte altijd en overal verkrijgbaar. Maar zal dat altijd zo blijven?

Foodtopia geeft stof tot nadenken en laat de wetenschap achter ons eten zien. Feitjes, innovaties door de jaren heen en een toekomstbeeld: hoe kunnen er in 2050 9 miljard mensen duurzaam, kwalitatief en hoogwaardig worden gevoed? Een serieus onderwerp wat in Foodtopia op een luchtige en toegankelijke manier wordt benaderd.

Foodtopia Boerhaave Leiden

Foodtopia is nog tot januari 2016 te zien en echt een aanrader voor jong en oud; een ideaal vakantie uitje dus! Mét interessant rand programma zoals kinderworkshops in de vakanties en “Anders eten”: een experimentele workshop met een Food & Concept Designer inclusief diner. Die laatste staat op mijn agenda, later meer!

Zin in meer? Heb je honger gekregen? Volg Miss Gingerish op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest voor nog meer recepten, achter de schermen en favorieten.

Leave a Reply