29
apr
2015
avocado aioli recept toast

Avocado aioli, lekker bij… alles!

Vergeet hummus: ik heb nu toch een verslavend lekkere dip gevonden! Lekker op je brood onder een gebakken eitje; over gebakken aardappels; bij een tartaartje… Allemaal getest en goedgekeurd. En volgens mij is dit ook lekker met snackgroenten, of om een chipje in te dippen; je kunt er alle kanten mee op!

Deze avocado aioli is misschien wel wat minder gezond dan hummus, want er zit mayonaise in, maar avocado is dan weer supergezond. Perfect in balans dus ;-).

Ik gebruikte citroenmayonaise voor een frisse toets, maar je kunt natuurlijk ook gewone mayonaise gebruiken en wat extra citroensap toevoegen. Het zuur zorgt er tevens voor dat de avocado minder snel verkleurt.

Wist je trouwens dat je de pit van de avocado beter niet kan weggooien, maar in je sausje kunt bewaren? Ook dat zorgt ervoor dat de avocado minder snel bruin wordt.

avocado aioli recept

Avocado aioli

Voor 1 schaaltje

Ingrediënten
    • 1 flinke, rijpe avocado
    • 1 teen knoflook, grofgesneden
    • 2 el citroen mayonaise
    • kneepje citroensap
    • versgemalen peper en zout
Instructies
  1. Halveer de avocado, verwijder de pit (bewaar deze) en schep het vruchtvlees in een hoge beker
  2. Voeg de mayonaise en knoflook toe en gebruik een staafmixer om alles goed te mengen (je kunt ook een klein hakmolentje gebruiken, of een blender)
  3. Proef en breng op smaak met extra citroensap, zout en versgemalen peper

Heb jij nog een goed idee waar deze simpele avocado aioli lekker bij is? Ik hoor het graag! Laat hieronder een berichtje achter.

Zin in meer? Heb je honger gekregen? Volg Miss Gingerish op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest voor nog meer recepten, achter de schermen en favorieten

Heb je een recept van Miss Gingerish gemaakt? Ik ben heel benieuwd naar je keuken creaties! Deel ze op social media: tag @missgingerish op Instagram of Twitter

2 Responses

  1. Wat een onzettende leuke blog heb je met prachtige foto’s overal! Zelf ben ik ook echt een aioli fan, en dit recept lijkt mij dan ook erg lekker!

  2. missgingerish

    Wat leuk om te horen Kim, dank je wel! Het is inderdaad een heerlijk recept, echt bij zo’n beetje alles ;-). Ik heb net je blog bekeken: leuk! Ik blijf je zeker volgen 😉

Leave a Reply